меню

Структури и съоръжения 26.05.2019

Истински печки в модерен интериор

печка в модерен интериор

В селските къщи печките рядко се използват по предназначение, т.е. за готвене или затопляне на помещения. По-скоро те са част от модерен интериор в рустикален стил. Всички необходими функции в домакинството за готвене и отопление се изпълняват от газови печки и други уреди. Собствениците на жилища предпочитат да имат красиви дизайнерски обекти в домовете си, напомнящи старите традиции на техните хора. Тези обекти се третират с трепет и уважение.

Какви са печките

Пещите се различават по форма, предназначение и обем на строителството. Необходимо е също така да се вземат предвид размерите на помещенията, в които е планирано монтирането на пещ от определен тип. Всъщност, в зависимост от предназначението, тя може да бъде въведена във вътрешността на кухнята или хола.

Инсталационни функции

Преди да инсталирате тежка печка в конкретна стая, трябва да се уверите, че основата на къщата на това място е силна, способна да издържи до 2-3 тона зидария. При отсъствието на това състояние, основата трябва да бъде подсилена или по-лека версия на камината.

видове

Собствениците на частни къщи са популярни три основни вида печки. Те се различават един от друг по обем, форма и тегло на конструкциите, но основните функционални принципи са еднакви в рамките на групата.

име функции характеристики на
Холандка Отопление на помещенията Една или двуетажна конструкция с вертикален комин. Проектирани за отопление на помещения до 40 м2. Средни размери на основата 0.7 x 1.0 м. Препоръчва се за монтаж в дневни
Руска печка (с печка за печки) Отоплителни помещения, готвене, място за почивка и затопляне

Масивна конструкция с тегло от 1,5 до 4, 0 тона. Тя може да бъде проектирана по различни начини, както по форма, така и по функционално съдържание.

Можете да настроите страната за готвене в кухнята, а страничната (с пейка) в спалнята или хола

швед В зависимост от вида на конструктивните елементи, той може да изпълнява всички функции на конвенционалната пещ, но е по-малък по размер от традиционния вариант. Опростен и лек изглед на класическа руска печка. Такива печки са предназначени за изграждане в малки кухни или дневни.
Интересно!

Професията на печка в старите славянски страни се счита за престижна и донесе значителни доходи. Работата на опитни майстори се оценява на теглото на златото. Един майстор, който е усвоил тайните на изграждането на печка, може да си осигури живота.

предимства

Храната, приготвена във фурната, става уникално вкусна, „божественият” аромат се разпространява из къщата. Той предизвиква апетит и дава прости ястия: супи, каши или специални усещания.

В къщата, затоплена от топлината от пещта, човек се чувства комфортно. Взаимоотношенията на членовете на семейството се сближават, няма място за кавги.

Топлината на руската печка остава за дълго време, добре е да почиваш на топла печка, безсъние изчезва. Децата и възрастните предпочитат такива шезлонги, отказващи легла и дивани.

Начини за регистрация

Дизайнерите прилагат съвременни техники в своите проекти. Те отдават най-голямо внимание на довършването на основния обект - руската печка.

плочка

Порцелановата керамика или керамични плочки са модерен и евтин материал. Изборът остава за собственика на пещта. Формата, цветът, размерът и структурата на плочките ви позволяват да създавате уникални композиции. Плочките са добре дишащи и задържат топлината дълго време. Те не са чувствителни към деформация, лесни за почистване, устойчиви на температурни промени.

камък

По-скъпи, но най-издръжливият и траен тип довършителни пещи. Използвайте естествен материал от черупки, пясъчник, серпентина. Стоун създава вкус на стари имения и замъци. За да намалите разходите, можете да използвате изкуствен материал в покритието на пещта. Той е много подобен на естествените камъни, но животът му е по-малко от десет пъти.

гипс

Най-лесният и най-евтиния вариант за завършване. Тя ще изисква актуализации на всеки 2-3 години. На мазилка могат да бъдат боядисани с бои, които са устойчиви на високи температури. Печката, боядисана по индивидуални скици, ще стои само във вашата къща и никъде другаде. За собствениците това е важен момент.

плочки

Този материал е един от най-скъпите. Въпреки това, украсата от него - най-красивият и елегантен начин за проектиране на печки. Изработват се по индивидуална поръчка или се купуват в антикварни магазини. Плочките за плочки могат да се използват както за външната, така и за вътрешната повърхност на пещта. Тяхната продължителност на живота е неограничена във времето. Те натрупват топлина добре.

мозайка

Боядисването на мозайка придава на стаята невероятен и неповторим вид. Светлината, отразена във всяко парче от цветни плочки, се отразява на тавана и стените. Играта на цвят очарова, успокоява човек, довежда го до състояние на покой и комфорт.

Интересно!

До XV век всички пещи са били подхранвани "в черно". В началото на XVI в. Започват да се използват комини, а по-късно - комини.

деосновни битови предмети

За да се придаде по-ярък цвят на “руската хижа” в интериорния дизайн, се използват предмети от древния бит. Те могат да се използват и за скриване на малки дефекти, които могат да се появят с течение на времето.

Близо до печката висят бродирани кърпи (кърпи), сушени букети от билки и плодове. На леглото се поставят каре и възглавници с традиционни орнаменти. На рафтовете се поставят стари съдове: чинии, лъкове, ютии.

Безопасно покритие

Когато инсталирате печката в къщата, трябва да имате предвид, че всички мебели в стаята, в които ще се намира този атрибут „Руска изба“. За тавани и стени трябва да се използват материали, устойчиви на огън, добре почистени и дишащи.

таван

За довършване на тавана е по-добре да се използва мазилка, последвана от боядисване. Невъзможно е да се инсталират опънати тавани, върху които да се натрупват дим и сажди.

стени

Стенна декорация около печката може да бъде направена от естествено дърво: трупи, стенни облицовки, дъски. Те трябва непрекъснато да се третират със защитни средства, за да предпазят кухнята или дневната от пожар.

Друг вариант - тя е поставяне на стени със специални тапети. Те са изработени от фибростъкло на базата на кварцов пясък, са добре почистени и измити, не горят, не абсорбират влагата.

Руска печка и стилове

Можете да инсталирате печката не само в дизайна на стила на дизайн „Руска изба”. Основното условие - да издържат на определена динамика.

руски

Основният принцип е простотата и непретенциозността. Печката е боядисана в бяло. Мебелни елементи от неокрасени маси, пейки, сандъци. Дървените стени и таваните с напречни греди ще подчертаят простотата на ситуацията. Бродирани покривки, салфетки и хавлии ще добавят яркост.

Кънтри музика

Американски стил, основан на сила и надеждност. Печката е облицована с естествени камъни. Масите и столовете са масивна, груба масивна дървесина. Кожите са разположени на пода, а по стените са окачени антики от живота на индианците: мъниста, томахавки и рогозки.

Прованс

В френски стил, нежните пастелни цветове се поддържат в атмосферата на цялата стая. Цветът на фурната се слива със стените. Кухненски прибори и декорации не се открояват със своята яркост и претенциозност.

Печката в интериора на провинциалните къщи е обект, който ги облагородява и ни връща към произхода на живота на предците. В такъв уютен интериор, хората готвят, почиват и се отпускат.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
печка в модерен интериорпечка в модерен интериор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания