меню

Съвети 26.05.2019

Какво да размърдате и какво да разхлабите?

Hilling градински растения насърчава растежа на допълнителни корени, запазване на влагата и предотвратява прегряването на кореновата система. Че процедурата дава положителен резултат, тя трябва да се извърши правилно.

Концепцията и провеждане на правилното подхранване

Правилното подхранване ви позволява да увеличите добивите, намалява броя на плевелите в градините и предотвратява развитието на много болести.

Не може да се размърда зеленчуци в сухи и нагрявани при изгарящи лъчи на почвата, защото това може да причини прегряване на коренището и да доведе до смъртта на растението.

Но не трябва да се натрупва прекалено влажно върху корените, защото кореновата система може да изгният в момента на уплътняване.

Най-добре е да се извърши процедурата сутрин след поливане, когато земята в зоната на корените е влажна и ронлива. Заземяването помага да се предотврати подаването на високи сортове зеленчуци и извличане на хранителни вещества от базалната област.

Кои зеленчуци се нуждаят от подхранване за нормален растеж

Една единична или многократна процедура изисква тези култури, които могат да образуват допълнителни корени. Също така е полезно да се размърдат корените, за които директните лъчи на слънцето са разрушителни. За такива култури трябва да се извършва покриване на земята за корените:

  • зеле - е в състояние да формира допълнителни корени, които осигуряват подхранване и насърчават фиксацията на леглото. Достатъчно е да загребите земята до корените на ранното зеле 1 път във фазата на 8-10 истински листа. И за средата и късно - 3 пъти по време на вегетация с интервал от 15 дни. За Брюксел и цвят - на всеки 15 дни преди прибирането на реколтата;
  • Картофено - хълмист зеленчук увеличава добива няколко пъти. Процедурата трябва да се извършва многократно - първи път - след появата на входа, втори път - след 2 седмици, 3 пъти - в един месец. При всяка процедура е необходимо да се загребват 5-10 см почва върху храстите;
  • праз - за да получите снежнобяла и сочна част от лука, неговите стъбла също трябва да бъдат покрити с пръст, образувайки висока могила. Първата процедура се извършва след вкореняване на разсад, вторият път, когато се нуждаете от 2 месеца, когато растението е нараснало. Необходимо е да се образуват хълмове три пъти с интервал от 14-15 дни;
  • моркови - трябва да поръсите земята веднъж, когато се образуват млади корени зеленчуци, които се повдигат над нивото на земята, тъй като директните лъчи на слънцето оказват негативно влияние върху цвета и вкуса - морковата става зелена и горчива;
  • Семейството на тиквите формира допълнителни корени добре, но всички манипулации в кореновата зона трябва да се извършват внимателно, защото те се намират на повърхността на почвата;
  • Доматите се пръскат три пъти за сезон. При всяка процедура трябва да се образува хълм с височина 10 см. Това ще позволи образуването на няколко слоя корени и получаване на по-полезни вещества. Първата процедура се извършва 20 дни след пресаждането, а следващата - след един месец.

Това, което не може да се размърда на леглата, а само разхлабване

За някои растения образуването на могили в зоната на корените е пагубно, така че почвата може да се разхлаби само за да има достъп до въздуха и да се мулчира. Тези култури включват:

  • градински зеленчуци. Когато влажната земя влезе в контакт с деликатната структура на листата и стъблата, техният растеж се забавя, развиват се гъбични заболявания, което води до смърт;
  • Лукът също предпочитат да разхлабят почвата, защото слънцето допринася за бързото развитие на главите.

За растежа на кръстоцветни култури - ряпа, репички и репички, заземяването не играе никаква роля, така че не губете времето си.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания