меню

Структури и съоръжения 5.12.2018

"Дачна-Стрелка" - сглобяване "направи си сам"

Как да инсталирате оранжерия

Където има много сняг през зимата, оранжерията на вилата ще бъде точно така. Инженерите на Воля са работили по неговото изграждане. Тя е на пазара повече от 20 години. В своите поликарбонатни модели успешно се отглеждат отлични добиви на краставици и домати.

Оригиналната форма на дачните стрелки

Дизайнът на оранжерията е оптимизиран. Той се отличава от другите модели с рамка от особена форма, предназначена за тежки снеговалежи. Краят на дизайна следва модела на стрелката. Моделът заема междинно положение между сводестите и двухскатните структури.

Предимството на такъв покрив е, че снегът не се задържа на поликарбоната, той се плъзга надолу без човешка намеса. Летните жители не трябва да ходят през зимата, за да изчистят покритието от дебел слой сняг.

Рамката на стрелката Dachnaya е изработена от висококачествен метален профил, който не се страхува от корозия. Напречното сечение 20 mm x 60 mm е проектирано за товар от 450 kg / m². Неговият аналог е слой от плътен сняг с дебелина 1,1 м.

Порасна зеленчуци в модела страна страна удобно. Височината на 2,5 м е достатъчна за растежа на домати от всякакъв вид (определящ, неопределен). Краставиците се чувстват комфортно. Ширината на модела (2,6 м) е достатъчна, за да се счупят 2 пълноценни хребета.

Създайте оптимални микроклиматични зеленчуци лесно. Дизайнът осигурява 2 задължителни вентилационни отвора. Рамката ви позволява да увеличите техния брой. Възможно е инсталирането на допълнителни вентилационни отвори с автоматично отваряне.

Трябва да се отбележи антикорозионни свойства на оранжерията рамка. Стрелите Дача Рама са изработени от галванизиран стоманен профил. Комбинацията от стомана и цинк надеждно предпазва оранжерията от корозия.

Как да инсталирате оранжерия

Предимства на една стрелка Страна

Лятно пребиваващият може първо да закупи 4-метров модел Summer Garden и допълнително да разшири оранжерията до 8 м. Воля произвежда комплект с дължина 2 м. Основните модели произвеждат три вида дължина:

 • 4 m;
 • 6 m;
 • 8 m
Съвет!

Volia стартира производството на подобрен модел на оранжерия с ширина 3 м - “Country Arrow-3”.

Купувачът може да избере покритието. Наличен е поликарбонат Sellex с дебелина 4 мм или по-трайни 6 мм листове. За укрепване на рамката при сглобяването на конструкцията се използват специални силови съединения и шевове. Страничната повърхност на конструкцията може да издържи натоварването от сняг с тегло 700 кг.

Стрелките на Country Frame могат да бъдат инсталирани по два начина:

 • върху основата (дървена, тухлена, бетонова);
 • без основание.

Оранжерия без фундамент може лесно да бъде демонтирана, транспортирана (преместена) на друго място. За сцепление със земята в краищата на дъгите са предвидени специални “пети”. Инсталирането на оранжерията може да се извърши самостоятелно. Предлага подробни инструкции за инсталиране. Повечето шофьори на камиони наемат екип от монтажници, защото без уменията за сглобяване на дизайна е трудно.

Стъпки за инсталиране

Преди да продължите с инсталацията, трябва да подготвите инструментите, да се запознаете с подробната схема на сглобяване на оранжерийния стрелец Dachnaya. Цялата работа може да бъде разделена на три етапа:

 • подготовка на основи;
 • монтаж на рамка;
 • Покритие за полагане.
Как да инсталирате оранжерия

фундамент

Конструкцията на фундамента е по-дълга.Тя е по-стабилна и стегната. За основата се използват дърво, бетон, тухла. По-малко време и усилия отнема дървена основа от дървен материал 10 см х 10 см. Тя се сглобява по следната схема:

 • използване на колчета и размери на маркировка за канап;
 • изкопаване на траншея по периметъра (ширина 10 cm, дълбочина 15 cm);
 • дървен материал на 2-3 слоя, покрити с импрегниране, изсушен, нарязан по размер;
 • ровът се пълни с пясък и чакъл, изравнява слоя с ниво;
 • постави дървен материал, свържете структурата с скоби, ъгли.
Съвет!

В крайната повърхност на основата трябва да бъде строго хоризонтална, дължината на диагоналите е равна.

За да излеете бетонна основа, трябва много повече време. Бетонът изсъхва поне 3 седмици. Кофражът се монтира от двете страни на окопите, на дъното се излива слой пясък, бетонът се излива. В него, за по-нататъшно фиксиране на рамката, монтирайте анкерни болтове.

Тухлена основа е най-скъпата. Направете го в следната последователност:

 • изкопайте окоп;
 • залейте бетон (7 см);
 • направете зидария с височина 10-50 см.

кадър

Как да инсталирате оранжерия

В диаграмата, която идва с комплекта, всички детайли са номерирани. На диаграмата стрелката показва посоката на инсталиране. Детайлите се закрепват с винтове и гайки. Дупките се комбинират с пирон с диаметър 5 мм. Стъпки на монтаж:

 1. Рамката се събира близо до основата. Първо, завъртете всички дъги с маркировка 4B по двойки. Фиксирайте ги с връзки номер 9. Между тях се свързват писти №2.
 2. Разтегнете ребрата 4B с 4H части. В хоризонталната равнина конструкцията е фиксирана с ходове №2.
 3. Части от 12 до 15, 19.20 се използват за монтиране на вентилационни отвори и врати.
 4. В краищата, на пръта № 5, са монтирани профили № 8, № 9, в долната част те са фиксирани с ходове №6.
 5. Вътре в оранжерията, за укрепване на рамката, монтиране на странични подпори №10, дистанционни елементи №11.
 6. кадър оранжерии, прикрепени към основата, инсталирайте врати и отвори.

обхват

За маркиране на части от поликарбонат използвайте маркер. Нарежете ги с канцеларски нож. Започнете да шиете оранжерията с краищата. За всяко покритие са включени 3 части: 1 кон, 2 страни. Краят на поликарбоната трябва да върви по ръба на профила.

По същия начин покрийте капака на вратата. Поликарбонатът се прикрепя към профила с винтове и шайби. Използвайте свредло от 5 мм. Краищата са обработени със силиконов уплътнител. Поликарбонатни листове (6 mx 2,1 m) се нарязват на половина преди полагане. Вземете парчетата с размер 3 mx 2.1 m

Двете половини са свързани по линия на разреза с скоч лента и поставят оранжерия върху рамката. Всеки следващ ред от предишния се припокрива. По цялата дължина на оранжерията се поставя профила на гребена.

Как да инсталирате оранжерия

Монтажни инструменти

Всички крепежни елементи (болтове, гайки) са включени в комплекта стрелец Dachnaya. За монтажните работи ще са необходими инструменти:

 • рулетка;
 • равнище;
 • нож;
 • отвертка;
 • ножовка;
 • бормашина.

Поставете стрелката на страната по-добре от север на юг. Тази ориентация към кардиналните точки осигурява добро осветление на оранжерийните зеленчуци. Сглобяването е по-добре да се направи заедно. За да не се повреди поликарбонатното покритие, не затягайте здраво болтовете. Оранжерия сглобена на ръка Страна стрелка ще служи дълго време.

Ние сме заинтересовани да научим мнението на летовниците за експлоатационния опит на оранжерийни модели от други производители. Споделете вашите мисли в коментарите!

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
Как да инсталирате оранжерия Как да инсталирате оранжерия

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания