меню

Отглеждане на домати 2.07.2018

Мая със захар като подхранващо средство за домати

Отглеждане на домати, много градинари добавят минерални и органични торове. Един от най-разпространените видове тор е дрожди. Маята е група от едноклетъчни гъби и е абсолютно безопасна за почвата и растенията. Освен това те съдържат хранилище на хранителни вещества. Те започнаха да се използват в съветските времена, но дори и години по-късно, маята не губи своята популярност. В тази статия ще научите за ползите от храненето с дрожди, както и как и кога да ги използвате.

предимства

Хората използват дрожди в следните области:

 • готвене;
 • медицина;
 • промишлено производство;
 • градинарство.

Те са страхотни тор, поради богатия си състав, не само за домати, но и за всички градински култури като цяло. С дрожди превръзка Бушът се образува по-бързо и придобива имунитет, което допълнително води до ползотворна реколта.

Дрождите могат да се използват на всички етапи от живота на растенията. Започнете хранене с разсад. В този период младите филизи абсорбират много полезни микроелементи, поради което кореновата система става по-силна и расте по-бързо. В бъдеще това ще улесни брането и ще бъде по-лесно за доматите да се вкоренят.

Трябва да продължите да храните и възрастните растения. Маята ще спомогне за укрепването на имунната система, ще подобри растежа на клетките и цъфтящите пъпки, ще допринесе за увеличаване на бъдещия добив и ускоряване на плододаването.

 

Важно е!

Освен че засягат самите растения, дрождите също повишават активността на почвените бактерии в почвата, като по този начин увеличават минерализацията и плодородието на почвата.

 

Заслужава да се отбележат и материалните ползи. Дрождите могат да бъдат закупени във всеки магазин за хранителни стоки, като цената им е ниска в сравнение с други минерални торове.

Условия за приготвяне на дресинг от дрожди

Да се ​​направи този тор е доста прост. Можете да използвате сух прах, прясна хлебна мая или гранули.

Опции за готвене:

 1. В 5 литра топла вода трябва да се разреди с 1 кг прясна мая. Непосредствено преди хранене, торът се разрежда с водно съотношение 1:10.
 2. В 5 литра топла вода, разредете една супена лъжица захар и 5 г суха мая. След това се оставя получената смес за 2-3 часа. Преди примамката се разрежда с вода в съотношение 1: 5.
 3. В 3 литра топла вода, разредете 100 g алкохолни дрожди и 100 g гранулирана захар. Покрийте получената стръв с марля и оставете да се влива за една седмица в топла стая. Преди употреба разредете 1 чаша тор в кофа с топла вода. вода трябва да се изчислява с 1 литър на корен.

За да направите доматите силни и по-добре адаптирани към летните горещини, можете да приготвите следното решение:

 • налейте вода в кофата и я загрейте;
 • поставете 100 g прясна мая;
 • смесете състава.

Използвайте този тор веднъж на всеки 7 дни, 1 литър на храст.

Как и кога да се добавят дрожди

Възможно е да се прилага такъв тор върху домати от всякакви сортове, без значение къде растат - в почвата или в оранжерията. Основното нещо е, че почвата се затопля, защото дрождите се активират само при топли условия.

младок

Започнете хранене от смес от дрожди и вода трябва да бъде след кирки.За удобство можете да използвате измервателна спринцовка или малка лейка.

За листно нанасяне, излейте филтрирания разтвор в спрей и спрей, като постепенно се премества от стъблото към вътрешната и външната страна на листовете.

Листната превръзка е най-ефективна за младите разсад. Влагата се абсорбира и прониква дълбоко в листата. Този метод е абсолютно безопасен, изгаряния при пръскане на дрождена смес не може да се получи.

Възрастни растения

Започвайки да се хранят доматите с дрожди трябва да бъде в 1.5 - 2 седмици от датата на тяхното кацане на постоянно място в открит терен или оранжерия.

 

Внимание!

Дрежната превръзка не само прави доматите силни, но и им помага да устоят на летните жеги.

 

След това се оплождат на всеки 2,5 седмици и веднага 1 път преди цъфтежа. На един храст оставя 1-2 литра от сместа.

Полезни съвети

За да могат дрождите да работят за растението за добро, е важно да се следват няколко правила:

 1. Преди хранене проверете състоянието на почвата. Тя трябва да е леко влажна.
 2. Оптималното време за поливане е рано сутрин и вечер.
 3. Дрождите абсорбират калций. За да компенсира нивото му, добавете пепелта под доматите.
 4. Вода само с пресен топъл разтвор. Колкото по-дълго струва сместа, толкова по-малко хранителни вещества тя съдържа.
 5. Дрожди тор със захар е по-добре да се полива коренът на растението, а не листата.
 6. Не увеличавайте броя на превръзките. Придържайте се към правилната доза.
 7. Тор и тор от птиците намаляват благоприятните ефекти на дрождите. Вместо това е по-добре да се добавят черупки от яйце, пепел, върхове или хмел.

При спазване на всички препоръки и правила за приготвяне на квасен тор, младите издънки ще се превърнат в здрави и здрави домати.

Ефектът от този вид превръзка ще бъде трудно да не се забележи.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (3 оценки, средно: 3,33 от 5)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания