меню

Доматените сортове със снимки и описания 26.11.2018

Пътуващ чесън от Трансилвания

Reysetomeyt

Екзотичните сортове домати включват сорта Reisetteyt. Външният вид на доматите е необичаен, прилича на скилидки чесън. Класът притежава добри ароматични качества и се препоръчва за кацане от положителна страна. За повече информация относно отглеждането и добива на доматите RaseSmeteyt може да се намери в описанието на сорта, характеристиките и прегледите.

Характеристики и описание на сорта

Невъзможно е да се определи точната страна на произход на доматите, някои твърдят, че това е Германия, други казват, че Трансилвания. В Русия сортът се смята за новост, тъй като наскоро започна да расте. Сортът се счита за средно ранен. От момента на засаждане на семена до прибиране на реколтата, преминават 110 дни. Плодът започва в средата на юли и продължава почти до късна есен. Пълно зрее плод след 2 седмици след началото.

Бушът е силен, височината може да достигне 2,5-3 метра, ако стъблото не се реже. За нормални плодните, трябва да се захванете отгоре, оптималният размер на храста не трябва да надвишава 2 м. Можете да оформите стъблото в 3-4 издънки. На всеки клон се образуват 13-15 доматени четки, стъблото трябва да бъде вързано към пергола, в противен случай се напуква под голямото тегло на плода. Цъфтежът настъпва през първата половина на лятото, сортът не се нуждае от опрашители.

Reysetomeyt

Доматът се състои от 12-15 филийки, които могат да бъдат отделени един от друг без загуба на сок. Друго име на Reisetomeit е „Домати за пътници“. Този необичаен сорт псевдоним получи поради своята лекота на употреба. Формата е кръгла, леко сплескана. Теглото на домат може да достигне 250-300 г. Вкусът е сладко-кисел, пулпата е умерено твърда, съдържа малко количество семена. Стандартният цвят на Reisematote е яркочервен. Миризмата от кожата едва се улови. Кожата е със средна дебелина, надеждно предпазва плодовете от напукване, увреждане. Доматите могат да лежат до 2 месеца при прохладни условия, дори ако са подбрани.

Внимание!

Добивът е 8-9 кг на възрастно растение.

Основната цел на доматите - прясна консумация. Те са подходящи за рязане в салата, могат да се използват за печене. Поради големия си размер, е напълно неудобно за туршиите домати, но можете да използвате резени. Сортът е подходящ за производство на доматен сок, доматено пюре.

Вижте също:

Описание сортове домати "Батяня"

Сортове домати са различни. Не става дума само за характеристиките на плодовете, но и за търсенето и популярността сред ...

Сортът е предназначен за оранжерийно отглеждане и за засаждане на открито. Морозоустойчивостта на доматите е малка, така че засаждането под филм е желателно за отглеждане в Сибир и Урал. За Московска област, Ленинградска област, доматите могат да бъдат засадени на открито, те страдат от малки слани без никакви проблеми. Reisetmeytey притежава силни имунни качества. Доматите рядко се разболяват, те са устойчиви на фитофтор, всякакъв вид гниене, зацапване и фузариум. За профилактика и поддържане на имунитета на високо ниво, се препоръчва лечение с фунгициди през пролетното време няколко седмици след трансплантацията.

Reysetomeyt

Предимствата на ReeseMate включват:

  • необичаен вид на плода;
  • големи размери, тежки;
  • високо качество на съхранение;
  • силни имунни качества;
  • непретенциозна грижа;
  • по-голям добив.

От негативните качества, наречени жизнени храсти. Стрелите трябва винаги да бъдат контролирани, особено в началото на култивирането. Освен това, ако доматите нямат хранителни вещества в почвата, техният вкус става по-слабо изразен, по-кисел. Редовното хранене ще помогне за коригиране на ситуацията.

приземяване

Растат домати Reisomeyt rassadnym начин. Разсадът се купува на изложба или панаир през пролетта. Можете да отглеждате разсад у дома от семена, можете да спестите пари. Засаждане в открити разсад произведени не по-рано от май, главно след майските празници. При засаждане в оранжерия, можете да засадите доматени храсти от средата на април.

Вижте също:

Домати "Експлозия". Характеристики и описание на сорта

Доматите са зеленчуци, които са ни познати. Те също са обичани от повечето хора за техния вкус, хранене и ползи ....

Предварително почвата трябва да бъде подготвена, оплодена с органични компоненти. На квадратен метър трябва да се излее кофа с торф и хумус. Ако земята е глина, можете да добавите речен пясък. Домати Reisetomeyt растат добре в пореста плодородна почва. При засаждане, растенията трябва да бъдат засадени с интервал от 50-60 см. Бушът се разраства, а твърде близкото засаждане допринася за по-ниските добиви. На 1 квадратен метър можете да поставите 3-4 доматен храст. След засаждането, храстите незабавно са привързани към пергола или опора, което ще стимулира растежа им.

Reysetomeyt

грижа

Качеството на доматите зависи от правилната грижа. Reisetomite реагира добре на поливане, разхлабване на почвата и на добавки. Ако следвате препоръките, добивът може да се увеличи.

  • поливане. Доматите се поливат приблизително 1-2 пъти седмично. Ако земята изсъхне бързо, тогава можете да увеличите скоростта до 3-4 пъти за 7 дни. След поливане, поставете мулч под формата на слама, стърготини. Тя ще помогне на корените да издържат на суша, а през нощта ще ги предпази от хипотермия;
  • разхлабване. Почвата трябва да се разхлаби след овлажняване. Можете да вземете рейк или да разхлабите земята с ръцете си. Кислородът се нуждае от корените за пълно развитие;
  • превръзка. Първата превръзка се извършва с азотни торове. Една супена лъжица амониев нитрат се разрежда в кофа с вода и се полива под храста 2-3 седмици след трансплантацията. Втората превръзка се извършва преди цъфтежа и по време на. А супена лъжица калиев сулфат се смесва с 10-15 g суперфосфат и се добавят 10 литра вода. Поливайте разсад под корена. Такова хранене за домати е достатъчно, повече от 3-4 пъти на сезон растения не трябва да се хранят.
Внимание!

Натопете и нахранете доматите сутрин. Веченето поливане не е желателно.

Реколтата трябва да бъде на всеки 3-5 дни. Първоначално те разкъсват зрели домати, но до студено време трябва да събирате зелени плодове. Reisetmoit може да се използва за събиране на семена, зърната запазват своите сеитбени качества в продължение на 3-5 години.

домати Reysetomeyt

Прегледи на тези, които са засадени

Марина от Краснодарски край споделяне на нарастващ опит:

- Сортът ме привлече към необичайния вид на плода. След кацане, веднага започнаха да дават голям брой стъпала, клоните бяха метене, така че аз почистих всичко. Оставаха само 3 най-високи клона. В началото на юли вече събрах първата реколта. По принцип вкусът не е лош, а слабо изразен. Много сок, домати са подходящи за консервиране, за приготвяне на доматено пюре. "

Катрин Той пише:

„Израснал съм в Reasetomat в теле за 2 години подред. Плодовете бяха до октомври, веднага след като храстът започна да се разтяга, аз притисках върха, така че нямаше прерастващи растения. Сортът е непретенциозен в грижата, всички разсад бързо се хваща и започва да расте. Формата на доматите е необичайна, непривлекателна, те могат да се нарязват само в салата или да се използват за готвене. "

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания