меню

Съвети 19.05.2019

Тайната за почистване на ноктите след градинската работа

земята се сгуши под ноктите

Работата в страната носи много удоволствие. Това е просто, за да донесе себе си след "божествената форма" е много трудно. Най-засегнати са ръцете и краката. Прахът е буквално запушен във всяка клетка на кожата и след това е много трудно да се премахне. Но ако можете да носите чорапи, кецове или кецове на краката си, тогава е по-трудно с ръцете си. Ще ви кажем какво да направите, за да не се скрие мръсотията и почвата под ноктите.

Тестван метод

Те казват, че може да бъде по-лесно - сложете ръкавици и продължете напред. Но всъщност е удобно да се работи с ръкавици само в единици. И ако говорим за плевене на малки плевели, то тогава е невъзможно. Но ако работите с „голи” ръце, тогава ноктите ви приличат на „тих ужас”.

Земята е запушена много дълбоко. Дори и да направите тогава маникюр "под корена" няма да помогне. Защо е толкова трудно да се отстрани замърсяването, не е известно. Но чрез опит и грешка е намерен начин да се поддържат ноктите подредени.

Трябва само да вземете парче сапун, леко да го намокрете под водата и добре да изтъркате ноктите си. В резултат на това под тях се образува защитна сапунена кора. След това можете спокойно да отидете на работа на земята.

Какво е изненадващо, дори и след работа с вода, например, при поливане или засаждане във влажна почва, ефектът все още остава.

След това ще е добре да ги измиете с топла вода.

съвет.

Препоръчително е да използвате сапун за пране.

Други методи

Но какво, ако сте забравили за този супер-метод и сте отишли ​​в градината неподготвени? Не се паникьосвайте, има начини да си миете ноктите:

  • Първият начин е същият сапунен бар. Необходимо е да я остъргвате с ноктите си и след 10-15 минути да потопите пръстите си в купа с топла вода. Мръсотията ще отпусне и излезе изпод ноктите;
  • Вторият метод също е много ефективен. Трябва да се измият някои дребни неща, като чорапи или бельо на ръка. Тази процедура перфектно почиства не само ноктите, но и кутикулата и кожата около пръстите;
  • Ако ситуацията е много пренебрегната, и мръсотията влиза в кожата на пръстите, можете да направите вана на картофена супа. За да направите това, 2-3 средни картофа се измиват добре под вода и се вари в униформа за 25 минути. Източете бульон, и когато стане поносима температура, натопете пръстите си в нея и я оставете да се охлади напълно.
картофен бульон

Ами помага да се почисти мръсотията мръсотия и земята глицерин. Трябва първо да измиете ръцете си няколко пъти, след това нанесете върху тях тънък слой глицерин и след 15-20 минути отново изплакнете с чешмата. Ако няма глицерин, можете да използвате обикновен детски крем.

Това е просто така, за да поддържате подреден поглед на ръцете си дори за да вкорените летни жени. Но помнете, че колкото по-често се грижите за тях, толкова по-лесно ще бъде да се премахне замърсяването.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1 оценки, средно: 5,00 от 5)
Зарежда се ...
земята се сгуши под ноктитеземята се сгуши под ноктите
Коментари по статията: 1
  1. Ламин

    Можете също така да намажете луфа за тялото и да започнете да търкате ноктите си с активни кръгови движения. Много ефективен

    отговор

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания