меню

Съвети 9.05.2019

Всички насекоми са в един капан!

ловушка от насекомите

През лятото много насекоми се отглеждат в градини и вили, досадно присъстват и развалят реколтата. За да се отървете от тях, в допълнение към обичайните химикали и народни средства, използвайте прости капани. Изработват се със собствени ръце от пластмасови бутилки, филми и други материали. Такива устройства са безопасни за употреба, не увреждат хората и растенията.

Капачка за пластмасови бутилки

Такова просто устройство ефективно се справя с улавянето на оси, мухи и други летящи насекоми, които са привлечени от сладки миризми. Те се използват в градини, вили и дори на балкона на градски апартамент, ако тези опасни насекоми са се заселили там. Поставяйки пластмасови капани на сайта, можете бързо да намалите броя на хората, които се намесват.

lovushka-для-Комаров

Създаване на капан

За да си направите капан, ще ви е необходимо:

  • 1,5-2 л пластмасова бутилка;
  • тел;
  • скоч;
  • ножици.

Като начало, горната част се нарязва на една трета от височината на контейнера с ножици или остър нож. В същото време обърнете внимание на разликата в обемите при различни височини на капацитет. Разрезът се прави така, че впоследствие изрязаната част да не падне и да се постави плътно.

В останалото дъно на изсипаната сладка стръв. След това отрежете горната част на завоя с главата надолу и поставете в дъното, за да образувате фуния. Съединението се закрепва с лепенка. За да се закачат капаните, те правят дупки от различни страни в горната част и преминават през тях.

готова ловушка
Съвет!

На дъното на бутилката направете няколко малки дупки. Те трябва да бъдат разположени малко над нивото на шията в бутилката. Тези дупки допринасят за разпространението на атрактивен вкус на насекоми. Но диаметърът на прорезите трябва да бъде такъв, че насекомите да не могат да излязат през тях.

Такъв капан е много прост. Чувствайки сладката миризма, насекомото се качва вътре в капана през врата-фуния и се храни с примамката. За да излезе, осата лети нагоре в бутилката или пълзи по вътрешната стена до кръстопътя на стената с фунията. Всеки от тези пътеки не води. Следователно, насекомото остава вътре в устройството. След напълване на бутилката, тя се унищожава заедно с насекоми, уловени вътре.

Подготовка на примамката

За пълнене на домашно приготвени устройства за унищожаване на насекоми с помощта на стръв. С избора на продукт за нея отговарят отговорно. За улов на стършели или оси, подходяща бира, квас, ферментирало сладко, сок от диня. Продуктът се излива така, че нивото му да не достигне шията.

Продуктът на примамката не трябва да привлича полезни насекоми, като пчелите. Те играят голяма роля в опрашването на растенията, правят мед. Ето защо, като стръв не може да се използва прясно сладко, сироп на базата на гранулирана захар. Не се привличат пчелите от бира или брага.

Срещу осите на лятната вила можете да използвате агенти с добавка на токсични вещества. Те ви позволяват да се справяте по-ефективно с насекомите. Дори ако отделни индивиди излязат от капана, те все още умират, след като са опитали отровния продукт. Освен това, живите оси е много трудно да бъдат отстранени безопасно от структурата.Ето защо е необходимо да се унищожават насекоми заедно с устройство за техния риболов. Борната киселина се прибавя към стръвта като отрова. Но вместо това можете да използвате токсични вещества без мирис. Delta Zone, Lambda Zone или Get mean работи добре.

Устройство за улавяне на охлюви

Тези насекоми активно се държат през нощта. През деня те предпочитат да се крият: в купчина компост, под камъни или в гъста трева, криейки се от топлината. За да ги хванете, поставете най-простия капан на парче от плоча, плоскост или покривен материал. За начало, земята на мястото на бъдещия капан е добре напоена. След това поставете там някоя избрана стока и натиснете с камък. Два дни по-късно се проверява капана. Събраните под него охлюви се събират и унищожават.

ловушка с пивом от слизней

От пластмасова бутилка може да се направи отлично устройство за улавяне на охлюви. Тя е смачкана малко, за да придаде по-плоска форма. След това се изсипва в плодов сок, бира или мед, разреден с вода. Бутилката се поставя плоска, отваряйки шията. Възможно е надеждността да я натисне с камък. През нощта през нощта се изкачват слитъци, привлечени от аромата, но им е трудно да се върнат.

Друга ефективна опция да унищожи охлюви може да бъде направена от цитрусови кори. За да направите това, нарязани на 2 части портокал или грейпфрут и почистете пулпа от половината. Останалата кора се поставя с главата надолу на легло, където често се появяват охлюви. Отгоре се прави отвор, така че насекомите да могат да пълзят през него. Изкачвайки се под кората, охлювите остават там до сутринта. Остава само да ги събере и унищожи.

Как да си направим капан за комари

За да унищожите кръвосмучещи насекоми, можете да използвате и устройства от пластмасови бутилки. Дизайнът на такъв капан не се различава от устройството за унищожаване на оси. Но като стръв вземат друго вещество. Устройството се пълни с малко количество топла вода със захар и хлебни дрожди, разтворени в нея. Течността започва да ферментира, като разпространява аромата, привличащ комарите. Падащи в капана, насекомите се удавят в него.

Важно е!

Такъв капан с дрожди не може да се държи на слънце. Тя бързо ще се влоши и няма да има желания ефект.

Най-простото устройство за улавяне на комари е направено от пластмасов контейнер и слънчогледово масло. За това само шията е отрязана от бутилката. Отвътре контейнерите се смазват добре с растително масло и се оставят на места, където се натрупват комари. Можете да направите дупки по ръбовете и да окачите бутилката на въжето на дърво. Когато много от насекомите се натрупат в бутилката, устройството се унищожава заедно с тях.

В заключение

Пластмасови бутилки с голям и малък обем, подходящи за производството на домашни капани. В същото време те не отстъпват по ефективност на адаптациите на промишленото производство. Такива устройства могат да се използват за улавяне на оси, стършели, комари, охлюви и други вредители.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...
ловушка от насекомителовушка от насекомите

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания