меню

Отглеждане на домати 28.02.2019

Как да се хранят разсад от домати за мазнини?

младок

Предварително подготвената почва, своевременното базово поливане е добро за растежа на доматите и плодоносните храсти. Но това не е достатъчно. За укрепване на доматите на всички етапи на развитие е необходима балансирана схема на правилно балансирано хранене. Може да се приготвя и прилага чрез специализирани торове, изпитани във времето народни състави от животворни композиции.

Първо причината - тогава елиминирането

В храната има много видове хранителни и стимулиращи доматени култури: органични, минерални, универсални (за всички градински култури), насочени (подходящи само за домати). Всеки има своя задача. Но опитни градинари, градинари, бизнесмени знаят, че всичко, което е добро, е това, което се предоставя своевременно, в точното време и на адреса. Те също така се ръководят от заповедта: установяват причината за слабостта на растенията, след което компенсират липсата на макро и микроелементи, като подготвят това, от което се нуждае конкретният възрастен храст за домат.

Разглеждаме разсад и определяме какво липсва:

 • крехко, крехко стъбло, бледо зелени листа и проявяваща се жълтеност - нуждаят се от азот - стимулатор на растежа и клетъчното обновяване;
 • кълновете са спрели на място, не се качва нагоре, тъмнозелените листа "фонит" с виолетово, изсъхват и изпадат - фосфор - ще осигури подобряване на фотосинтезата и абсорбцията на хранителни вещества;
 • листата са покрити с петна, усукан, културата на Heleeth - молибден - протеинов синтезатор, акумулиращ растеж и сила;
 • бронзов цвят на листата, хлоротни симптоми на цвят - цинк - произвежда имунитет;
 • бледност на върховете се съединява с листова хлороза - мед - регулатор на хидрообмена;
 • цъфтежът избледнява, горните пъпки, листата, а с тях корените умират - бор - усилвател на коренната сила, възстановител на яйчниците;
 • Зелените се оцветяват, дупки в - манган - клетките са наситени с правилно хранене, дишането се възобновява;
 • бъбреци, корени спонтанно повредени, така че да започнат да умират, краищата на усуканите листа изсъхват - калций - подобрява обмяната на веществата и ферментацията;
 • изсветлените листа с ивици, които не са загубили своята зелена яркост, са подобни на мрамора - магнезият подобрява абсорбцията на добавения разтвор на фосфор и калий;
 • Хлорозата се появява в ивиците на бледи и жълтеникави листа, но тъканите не ексфолират или умират - желязото е в основата на стабилната фотосинтеза и агрегацията на хлорофила.

Недохранените разсад отслабват. Overfed - мазнини, увеличавайки масата вместо образуване на яйчника. Всички направени своевременно и в случая - доматите стават здрави, енергични, с дебеличка.

Оценка на професионалните регулатори на растежа на доматите

Традиционната схема на хранене на посадъчен материал, отглеждан по класическия метод, предвижда първата суб-храна две седмици след бране - в разсадния етап има 3-4 пълноценни листа. Използват се не само хранителни разтвори, но и стимулиращи растежа. Много от тях са, но градинарите засаждат големи площи с храсти от домати и знаят много за професионалните средства:

 1. Спортистът е биостимулатор, който регулира растежа и имунитета на разсада при възрастни. Сгъстява стъблото и короната, произвежда активността на страничните издънки. След първата употреба (3-4 листа на стъблото), се препоръчва да се приложи отново - в рамките на една седмица: разсадът ще придобие месест и сила.
 2. Разтвор - прахообразно вещество с комплексна ориентация. Решава проблема с изтощението, избледняване на растежа на изтънелите и избледнели разсад, дори и при лошо качество на почвения субстрат. Разтворът се приготвя в размер на 1 g на литър топла вода (8-24 часа). Ефективна схема на хранене - веднъж на 7-10 дни. Добре е за пръскане над върховете на върховете и за основен грим. Кълновете от домати се уплътняват след първата процедура.
 3. Nitrophoska е гранулиран тор, който съчетава калий, азот и фосфор. Балансираният минерален състав активира развитието на разсад веднага след правилното бране. Забелязва се, че разсадът се сгъсти след 10-12 дни. Тя расте набит, постоянно разклоняване и плодните.
 4. Агрикола е универсален препарат (може да бъде в течна, гранулирана форма, под формата на пръчка, която е залепена под корена на разсад), която съдържа комплекс от всичко необходимо за повишаване на стабилността, правилния растеж и здравината на разсад, увеличаване на броя на яйчниците, макро- и микроелементите - от калий до желязо. Той също така стимулира развитието на резистентност към вредители и болести. Пропорциите на разтвора: от 1 до 200 - при първоначалното развитие на разсад, от 1 до 100 - при засаждане на разсад в открит терен. За доматен подходящ Агрикола, етикетиран на етикета номер 3.
Важно е!

Опитните бизнесмени препоръчват решението за младите разсад (на етап 3-4 листа) да се приготви по същия начин - половината от дозата, посочена в инструкциите. Последващите захранващи кълнове може вече да са пълни. Но първо трябва да се приспособят към богатата "храна". В навечерието на преобличането (в вечер) почвата в резервоарите с разсад е обилно овлажнена. Доматите предпочитат сутрешните хранителни процедури.

Фолк домакински комплект тор

Противниците на химията, изкуствените торове предпочитат композициите, направени по старомодния начин. И те наистина не са по-ниско ефективни, тъй като се продават в специализирани отдели на супермаркети или градински магазини. Единственият отрицателен е по-обезпокоителен. Приготвянето на тор понякога изисква дълго време, но в трите най-добри вещества сред простите препарати се считат най-популярните храни от:

 • Кефир. Разрежда се 1 л в кофа с вода (7-10 л) и вода сутрин разсади в кутии (само в корена!). Първото приложение - след две седмици засаждане на кълнове в земята. Многократно - след две седмици. В бъдеще - на всеки десет дни. Пълна подмяна на изкуствени минерални добавки, съдържащи мед, желязо, калций, фосфор, калий. Укрепва растежа, насърчава вътреклетъчните метаболитни процеси, предпазва доматите от късната болест.
 • Инфузия на бананова кора. Активира растежа на корените, разклоняващи се коренища, образуване на яйчници, удебеляване на стъблата. Използва се във всички фази на развитието на доматите. Първото хранене се въвежда в класическия разсад за торове с интервал от време - с появата на 3-4 листа. Вторият - една седмица преди засаждане на разсад в открит терен (стимулира адаптацията). Следваща - в периода на цъфтеж и образуването на яйчниците. Последният, когато плодовете узряват, увеличава масата си. Приготвен от 17-20 измити кори, добавен към 10 литра топла преварена вода. Капацитет се запушва, поставя се на тъмно място и се инкубира в продължение на 5-8 дни. Филтрирайте. Инфузия, преди корените задължително (!) Разреден с вода - 1: 2.

Контейнерът за банановата тинктура се стерилизира, преди да се поставят всички съставки в него. Водата се вари поне 10 минути. Неизползваният концентрат е в състояние да запази свойствата си за един месец след отваряне - под плътно затворен капак.

 • Йоден разтвор, Възстановяващ агент за закърнели, опънати, избледнели изтънени стъбла. За първоначалното напояване под корена (в традиционния период на ранно хранене) насадете капка йод в 3 литра топла, утаена вода. Следващото оплождане - след 3-4 седмици. Концентрацията варира - 2-3 капки на 3 литра течност. Стъблата бързо се сгъстяват и стават по-силни. С обрасли разсад, торенето с разтвор на йод е противопоказано - храстът ще бъде труден за връзване, толкова много ще стане висок.

Тези, които никога не са опитвали хранене преди и все още не са много добре запознати с фазите на развитие на разсад от домати, е по-добре да използват специализиран или домашен тор по време на бране или пресаждане. Обърнете внимание на сигналите, дадени от разсад и възрастни храсти, и не забравяйте: по-добре е да не се дава допълнително хранене, отколкото да се претоварва разсад. Мярката трябва да бъде във всичко.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (7 оценки, средно: 4,86 от 5)
Зарежда се ...
младокмладок

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания