меню

Съвети 28.04.2019

Различни начини за унищожаване на тревата за дълъг период

Паважните пътеки или пътеките на разфасовките на дърветата са украса на всяка територия. Но след няколко години след полагане в ставите на тревата се появява, които трябва да бъдат унищожени, докато се вдигне или премести плочките, разфасовките. В такива места, електролит за батерии ще бъде ефективно средство. Той има висока концентрация на сярна киселина, която лесно изгаря повърхностния слой на почвата заедно с корените на плевелите.

Контрол на плевелите на вилата

Култивираните растения защитават не само от болести, вредители, но и от плевели. Поради интензивното им развитие е възможно да не се получат 30% от реколтата. Днес агрофирмите производители на пестициди предлагат многобройни линии хербициди с различен спектър на действие - непрекъснато, селективно. Но за да се получат екологично чисти плодове, механичният метод на защита е по-добър - плевене на леглата, между редовете и стволовете на дърветата.

Има райони, където плевелите развалят пейзажа на целия парцел - около пясъчника, под дърветата и паркинг. Често такива площи са заети от тревни площи - зелени и цъфтящи тревни площи. Pyrei, с развита коренова система, не дава възможност за развитие на трева. Все още има бордюри, пътеки, основите - местата, където е необходимо да се унищожи тревата за дълго време. Сярна киселина ще помогне за справяне с тази задача, тъй като тя изгаря почвения слой. Никой хербицид не показва по-добри резултати.

За ваша информация!

След третиране с полуконцентрация на сярна киселина почвата няма да е подходяща за отглеждане на селскостопански и други растения, тъй като това съединение изгаря повърхностния почвен слой. Основните обекти на приложение са пътеки, паркинги и гробища.

Състав на електролита на батерията

Веществото се състои от два елемента: вода и сярна киселина. Първият трябва да бъде дестилиран, без хлорни примеси, соли. Електролитът има определена плътност, която зависи от концентрацията на съединенията (1.23 - 1.29 g / m3). Можете да приготвите състава у дома, като използвате основните компоненти и порцелановия контейнер. За да се получи електролит с плътност 1,23 m3, достатъчно е да се излее 280 ml сярна киселина в 1 литър дестилирана вода.

приложение

Няма специална инструкция за употребата на веществото, тъй като е достатъчно да се излее в пръскачката и да се нанесе върху обекта, който изисква унищожаване. Най-важното е да се напръскат сутрин, когато няма силен вятър. При липса на пръскачка можете просто да хвърлите шевове на пистите и на други места, където плевелите не трябва да безпокоят собственика на обекта в продължение на много години.

Киселинни предпазни мерки

Тъй като основата на електролита е кисела, е необходимо да се следват мерките за безопасност при обработка на различни зони:

  1. Носете ръкавици и респиратор.
  2. Пригответе комплект заместващи дрехи.
  3. Напръскайте тревата по посока на вятъра (по-добре, ако изобщо не е).
  4. В случай на контакт с кожата, незабавно промийте засегнатата област с течаща вода.

Електролит на батерията - ефективен начин да унищожи тревата няколко години напред. Резултатът - на лицето след няколко дни.

Разпечатайте
1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (Все още няма оценки)
Зарежда се ...

Прочетете също

Най-добрите хибриди на домати със снимки и описания