Pepper Bull сърце: характеристики на сорта, срок на сеитба за разсад

8.01.2018 пипер

Изборът на сорт сладък пипер често се превръща в истински проблем. Особено когато искате да отглеждате универсален сорт, който ще расте еднакво добре в северната и южната ширина. Този проблем беше решен от сибирските животновъди, създавайки разнообразие от сърце на пипер Бик.

Характеристики и описание на сорта

Сладкият пипер Bull Bell е хибрид за ранно узряване. От разсад до узряване на плодовете са необходими само 90-100 дни. Еднакво подходящи за отглеждане на закрито и на открито. Бушът е компактен, висок до половин метър. Плодовете са едри, тежат до 200 gr. Формата прилича на сърце, удължена - конична. Незрелите плодове са тъмнозелени, а узрелите - яркочервени. Повърхността е леко оребрена, лъскава. Стените са дебели, до 10 мм, сочни, плътни. Вкусът е сладък, ароматът е силно изразен. Подходящ за салати, зимни консерви, замразяване и краткосрочно съхранение. Реколтата от един храст, при спазване на всички земеделски стандарти, достига 4-5 кг.

Предимства и недостатъци на биково сърце

Предимствата на сорта са, че в южните райони културата може да се събира няколко пъти на сезон. Сортът има добра транспортируемост и дългосрочен търговски вид. Универсалност на степен. Расте еднакво добре както в южната, така и в северната ширина.

Недостатъците на сорта са, че той е много взискателен към почвеното плодородие, поливането и топлината. Не понася резки промени в температурата. Засегнати от болест.

Засаждане и грижи

Сеитбата на семена за разсад се извършва през февруари - март. Преди засаждането семената трябва да се дезинфекцират в слаб разтвор на манган. Почвата за сеитба се избира плодородна, лека, водна и дишаща. Посейте семена във влажна почва и покрийте с торба или чаша, за да ускорите покълването. Почиства се на светло и топло място. Изборът се извършва във фаза 1-2 от тези листове. Разсадът се засажда 2 месеца след разсада.

Почвата за засаждане се подготвя предварително. Почиства се от плевели, опложда се и се изкопава. След това направете дупки според шаблона 40x60. В дупка се спуска кол, а в него се засажда растение. В бъдеще един храст пипер ще бъде вързан за този кол.

Пипер за поливане и торене Било сърце

Сортът е много взискателен към поливането. При липса на влага пиперът може да хвърли яйчници и цветя. Поливането е необходимо два пъти на ден - сутрин и вечер. Използвайте вода, която се е утаила и е добре загрята.

Може да се интересувате от:

Сортът е много отзивчив и към торовете. За сезона трябва да направите 5-6 пъти горната превръзка:

  • 1 горна превръзка се въвежда след кацане на постоянно място.
  • 2 се въвежда през периода на цъфтеж на растението.
  • 3 да се въведе в периода на залагане на плодове.
  • 4 да се въведе в периода на наливане на плодове.
  • 5, за да внесете в периода на зреене чушки.

За горната превръзка се използва разтвор на суперфосфат, калиева сол и урея. Органичните торове също могат да се използват като междинна храна.

Съвет! За да се увеличи добивът на сорта, за узряване се узряват плодове. Това ще осигури бързия растеж на незрелите плодове.

Правила за съхранение на пипер

Чушките се съхраняват в кутии, дъното и краищата на които са облицовани с хартия или вестник. Температурата на съхранение трябва да бъде в рамките на 4-5 градуса, в противен случай плодовете ще започнат да изсъхват и да загубят своето представяне.

Важно е! Не можете да увиете всеки пипер отделно в хартия!

Отзиви на градинари

Според отзиви на развъдчици на пипер, всеки харесва сърцето на Бик. Той е оценен за гъвкавостта на дестинацията. Плододава добре във всички региони. Страхотно за зимно прибиране и консерви. Чушките навън много красиви и уставодни. Погледнете хармонично в банките с други цветове чушки и зеленчуци. Вкусът също е отличен.

Също така разберете Характеристика на черен пипер Рамиро.

Публикувано от

не онлайн 3 дни
въплъщение 1,8
Логото на уебсайта Tomathouse.com. Съвети за градинари

Прочетете също

Градински инструменти